09 Ιουνίου 2022

Ορισμένα δεδομένα

 


Οι περισσότεροι γνωρίζετε τα ονόματα που φέρονται να ενδιαφέρουν τη Barça στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, αλλά ας δούμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τους παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας.
❌ Τουλάχιστον 7 ποδοσφαιριστές δεν βρίσκονται στο πλάνο του Xavi για τη νέα σεζόν, αλλά δεσμεύονται με συμβόλαιο. Οι πιο «δύσκολες» περιπτώσεις είναι οι Neto, Umtiti, Lenglet και Braithwaite, που αμείβονται με υψηλούς μισθούς.
Neto Murara
Óscar Mingueza
Samuel Umtiti
Clément Lenglet
Moussa Wagué
Riqui Puig
Martin Braithwaite
❌ Εκτός πλάνων του Xavi βρίσκονται ακόμη 3, επίσης υψηλόμισθοι, από τους 4 (εκτός δηλαδή του Iñaki Peña) που επιστρέφουν από δανεισμό σε άλλες ομάδες. Για τον Griezmann υπάρχει ρήτρα αγοράς από την Atlético που μένει να δούμε αν θα ενεργοποιηθεί.
Iñaki Peña
Miralem Pjanić
Francisco Trincão
Antoine Griezmann
❌ 2 παίκτες που αγωνίστηκαν την περασμένη σεζόν στην Barça με τη μορφή δανεισμού, επιστρέφουν στους συλλόγους τους.
Adama Traore
Luuk de Jong
❓ 3 παίκτες αυτοί τη στιγμή είναι ελεύθεροι. Εκτός του Dani Alves (προς ώρας), στους άλλους δυο έχει κατατεθεί πρόταση ανανέωσης (o Sergi Roberto την έχει αποδεχθεί).
Dani Alves
Sergi Roberto
Ousmane Dembélé
⁉️ 18 παίκτες έχουν συμβόλαιο και υπολογίζονται από τον προπονητή (πλην ίσως του Balde). Κάποιοι εξ αυτών όμως ίσως αποχωρήσουν, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Τα ονόματα που ακούγονται περισσότερο, είναι ηχηρά και σε αυτά περιλαμβάνονται οι Frenkie de Jong, Nico Gonzalez και Memphis, χωρίς να αποκλείονται και εκπλήξεις. Δεδομένα θα ζητηθεί από τη διοίκηση να μειώσουν τις ετήσιες απολαβές τους οι Piqué, Busquets, Alba και ter Stegen.
Marc-André ter Stegen
Arnau Tenas
Eric Garcia
Ronald Araujo
Gerard Piqué
Sergiño Dest
Jordi Alba
Alex Balde
Sergio Busquets
Nico Gonzalez
Pedri
Gavi
Frenkie de Jong
Ez Abde
Pierre Aubameyang
Ferran Torres
Memphis Depay
Ansu Fati
Συνοπτικά, αυτή τη στιγμή η Barça έχει ένα ρόστερ τουλάχιστον 29 ενεργών συμβολαίων, εκ των οποίων παραπάνω από το 1/3 θα ήθελε να το έχει ήδη αποδεσμεύσει.
Ο στόχος είναι αυτό να συμβεί με όσο το δυνατόν μικρότερη οικονομική ζημία, η οποία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς μιλάμε για παίκτες που η χρηματιστηριακή τους αξία είναι αντιστρόφως ανάλογη των απολαβών τους.
Αυτά είναι ορισμένα αδιαμφισβήτητα δεδομένα, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, σε σχέση με το υπάρχον ρόστερ της Barça.
Μεταγραφές θα γίνουν, κάποιες φέρεται να είναι κλεισμένες, αλλά είναι βέβαιο πως η ποιότητα αλλά και η ποσότητα τους, θα εξαρτηθεί και από τη διαχείριση όλων των περιπτώσεων που αναφέρονται παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου