27 Απριλίου 2023

Ενας ακόμη τελικός

 


Μπροστά σε 72.262 θεατές, η Barça σφράγισε την πρόκριση στον τελικό του Champions League. Τον 4ο που θα συμμετάσχει την τελευταία πενταετία. Για το τελικό 1-1 με την Chelsea και τον τρόπο που αυτό ήρθε, όσοι έτυχε να διαβάσετε το χθεσινό μου άρθρο για τον σημερινό ημιτελικό, ξέρετε και την άποψη μου και ήσασταν ήδη προϊδεασμένοι.

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που τόσος κόσμος μαζεύτηκε στο Camp Nou για να δει αγώνα γυναικών. Η αρχή έγινε πέρυσι τον Μάρτιο, στο ίδιο γήπεδο, στη Βαρκελώνη, από τον ίδιο σύλλογο. Το FC Barcelona.

Που μπορεί να αισθάνεται υπερήφανο, μαζί του κι εμείς που το στηρίζουμε, πως άνοιξε τον δρόμο στην Ευρώπη για να μπει το ποδόσφαιρο γυναικών στα μεγαλύτερα γήπεδα της Γηραιάς Ηπείρου.

Μετά τα 2 περσινά (σχεδόν sold out) παιχνίδια της Barça στο Camp Nou, ακολούθησε τον Ιούλιο του ‘22 το εκπληκτικό euro των γεμάτων γηπέδων και του τελικού στο Wembley στην Αγγλία, ενώ από τη φετινή σεζόν όλες οι ομάδες στο Champions League γυναικών έπαιξαν τους αγώνες τους, από την προημιτελική φάση και έπειτα, στα κύρια γήπεδα των συλλόγων.

Στο μεταξύ η Arsenal έχει διαθέσει ήδη 50.000 εισιτήρια για τον άλλο ημιτελικό, με αντίπαλο τη Wolfsburg, που θα διεξαχθεί στο Emirates την Πρωτομαγιά.

Ο δρόμος που άνοιξε πέρυσι η Barça, μετατρέπεται σταθερά σε λεωφόρο δόξας για το ποδόσφαιρο γυναικών στην Ευρώπη. Και αυτό το έχει καταγράψει πλέον η ιστορία.

Για τα αμιγώς αγωνιστικά, θα τα πούμε ίσως άλλη στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου