13 Απριλίου 2012

Το κύκνειο άσμα της Pep team


Ίσως το πιο κρίσιμο δεκαήμερο για την φετινή αγωνιστική περίοδο, ξεκινάει σήμερα για την Μπάρσα με τον αγώνα απέναντι στην αξιόμαχη και επικίνδυνη Levante, στο Estadi Ciutat de Valencia. 
        
Ακολουθεί την Τετάρτη 18/04, ο πρώτος ημιτελικός για το Champions League στο Stamford Bridge απέναντι στην Chelsea, τρεις ημέρες μετά, το Σάββατο 21/04, η ομάδα του Pep υποδέχεται την Μαδρίτη σε μία αναμέτρηση που πιθανόν να κρίνει οριστικά τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή στην Ισπανία και την Τρίτη 24/04 , ξανά στο Camp Nou, ακολουθεί ο επαναληπτικός με την Chelsea, σε έναν αγώνα που θα αποτελέσει τον προθάλαμο που οδηγεί στον τελικό του Μονάχου για το Champions League. Μιλάμε δηλαδή για μια εβδομάδα φωτιά. 

Εύκολα γίνεται αντιληπτό πόσο μεγάλης κρισιμότητας είναι αυτοί οι 4 αγώνες για την ομάδα του Pep Guardiola. Η Μπάρσα, έχει ήδη κατακτήσει φέτος τα Super Cup Ευρώπης και Ισπανίας, το Διηπειρωτικό, ενώ θα δηλώσει παρών και στον τελικό του Copa Del Rey. Θεωρητικά το κατόρθωμα του 2009, δηλαδή η κατάκτηση όλων των διεκδικήσιμων τίτλων, είναι ακόμη εφικτός στόχος, αλλά στην πράξη, ο δρόμος προς τη δόξα δεν θα είναι καθόλου εύκολος.

Το ευχάριστο είναι ότι ενόψει της τελικής ευθείας, όλοι οι παίκτες (πλην Abidal και Villa) φαίνεται να είναι διαθέσιμοι. Διατηρώ μια μικρή αμφιβολία για τους Pique και Alves, καθώς οι διαβεβαιώσεις του ιατρικού επιτελείου, λυπάμαι που το λέω, αλλά έχουν πάψει εδώ και καιρό να με πείθουν. Στον αγώνα με την Getafe η νίκη συνδυάστηκε με καλή εμφάνιση, κάτι που λείπει τον τελευταίο καιρό και έχει απόλυτη ανάγκη η ομάδα. 

Η εικόνα της Μαδρίτης, εφόσον ξεπεραστεί το σημαντικό εμπόδιο της Levante, δεν τρομάζει. Δεν μοιάζει με μια ομάδα ενωμένη και αυτό γίνεται αντιληπτό ακόμη και από τον τρόπο που πανηγυρίζουν οι παίκτες της τα γκολ που πετυχαίνουν. Φυσικά αυτό δεν αρκεί από μόνο του για να οδηγήσει τους blaugrana σε νίκη στο Camp Nou

Όσο για την Chlesea,  είναι μια ομάδα που αξίζει σεβασμού, με πολλές συμμετοχές σε ημιτελικά του Champions League και σημαντική εμπειρία στον θεσμό, έχει σπουδαίες προσωπικότητες στην σύνθεση της, και το γεγονός ότι πρόκειται για μια ομάδα που φαίνεται ότι κλείνει σιγά σιγά ο κύκλος της, όσον αφορά τουλάχιστον τους παίκτες σημεία αναφοράς της, δεν θα πρέπει να παρασύρει σε εύκολα συμπεράσματα. Οι αγώνες με την Chelsea ήταν πάντα ιδιαίτεροι για την Barcelona.

Η Barcelona του Pep μοιάζει να διανύει τις τελευταίες της ημέρες, τουλάχιστον με τον αγωνιστικό αναμορφωτή της στον πάγκο. Μένει να δούμε, πόσο ένδοξες μπορούν να αποδειχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου