25 Μαΐου 2012

Η τελευταία παράσταση της Barcelona του Pep


Στις 13 Μαϊου 2009 στο Μεστάγια, η Μπάρσα διεκδίκησε και κέρδισε τον πρώτο τίτλο της εποχής Guardiola. Το Copa Del Rey. Ακολούθησαν άλλοι 12 τίτλοι και η αυλαία της ομάδας υπό την καθοδήγηση του Pep, θα πέσει σήμερα το βράδυ στη Μαδρίτη αυτή τη φορά, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο (Αθλέτικ Μπιλμπάο) και στα πλαίσια της ίδιας διοργάνωσης.

Είναι αυτό που λένε οι Γάλλοι deja vu, που θα είναι ονειρικό συμπληρώνω εγώ, αν συνοδευτεί και από την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου για την Μπάρσα, θα παραμείνει πάντως ονειρικό όπως και να ‘χει, αφού στον αγωνιστικό χώρο του Vicente Calderon θα παραταχθούν δύο ομάδες περήφανες που εκπροσωπούν δύο επίσης περήφανους λαούς, τους Καταλανούς και τους Βάσκους. Οι εικόνες από την προηγούμενη (σε τελικό) συνάντηση τους, παραμένουν ακόμη βαθιά χαραγμένες στο μυαλό μας. Φίλαθλοι και των δύο ομάδων να τραγουδούν μαζί, Puyol και Xavi να κάνουν τον γύρο του γηπέδου κρατώντας στα χέρια τους το τρόπαιο και την Σενιέρα μαζί με την Ικουρίνια (τις σημαίες της Καταλονίας και της χώρας των Βάσκων), γιορτή κανονική δηλαδή.

Όσο και να προκαλεί η τοπική κοινωνία της Μαδρίτης μέσω διακεκριμένων εκπροσώπων της, όσο και αν η αστυνομία κλείνει την Cibelles, την σημερινή μας γιορτή δεν μπορούν να μας την χαλάσουν. Ήδη το κλίμα στην Μαδρίτη είναι πανηγυρικό, (σύμφωνα και με μαρτυρίες παικτών της ομάδας μας, που εδώ και λίγη ώρα βρίσκεται στην ισπανική πόλη) και έτσι θα παραμείνει μέχρι και αργά το βράδυ, όταν λίγο πριν τις 2 ώρα Ελλάδος, θα γνωρίζουμε τον νέο κάτοχο του Copa Del Rey.

Το θέαμα επίσης είναι εγγυημένο καθώς μιλάμε για δύο ομάδες που αρέσκονται να ΠΑΡΑΓΟΥΝ ποδόσφαιρο, ενώ η εκτίμηση μεταξύ των δύο αντιπάλων προπονητών είναι αμοιβαία. Βλέπετε και ο Marcelo Bielsa και ο Pep Guardiola γνωρίζουν ποιοί είναι και δεν πάσχουν από σύνδρομα επιβεβαίωσης, ούτε κατατρέχονται από φανταστικούς εχθρούς και ο νοών νοείτω. 

Ας το απολαύσουμε λοιπόν αυτό το βράδυ, όπως πραγματικά μας αρμόζει και όσο για το αντίο του Pep, δεν χρειάζονται άλλα δάκρυα. Από την στιγμή που και ο ίδιος δήλωσε ότι νιώθει πλέον άδειος και έχει ανάγκη να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του, οφείλουμε να το σεβαστούμε και οφείλουμε επίσης να προχωρήσουμε. Η Μπάρσα είναι πολύ μεγάλη , μεγάλωσε ακόμη περισσότερο στην τετραετία του Pep και κανείς δεν μπορεί να μας πείσει ότι δεν θα συνεχίσει να γιγαντώνεται, διδάσκοντας αξίες ζωής και αληθινού ήθους. Άλλωστε ο Pep ήταν, είναι και θα παραμείνει κομμάτι της και κομμάτι δικό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου