22 Ιανουαρίου 2013

Laporta Ο Pep δεν θα πάρει παίκτες από τη Barcelona


Συνέντευξη, στην οποία αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα του συλλόγου, παραχώρησε στον Onda Cero, ο Joan Laporta, μην παραλείποντας, όπως συνηθίζει τον τελευταία καιρό, να δώσει και μερικές πιπεράτες μικρές λεπτομέρειες, που αφορούν στον χειρισμό υποθέσεων παικτών, κατά το διάστημα της προεδρίας του.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ
Αναφερόμενος στην πρώτη ήττα για το πρωτάθλημα, το περασμένο Σάββατο στο Anoeta, τόνισε: «Δεν υπάρχει λόγος οι φίλαθλοι να ανησυχούν. Καθαρά και αντικειμενικά η Barca παίζει αυτή τη στιγμή, το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο. Διάγει μια πολύ καλή αγωνιστική χρονιά και το απολαμβάνουμε.»

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΜΕΤΑΠΕΙΣΩ ΤΟΝ VALDES
«Ο Valdes έχει σπουδαία προσωπικότητα. Πράγματι πρόκειται για έναν άνθρωπο που του αρέσει να γνωρίζει διαφορετικές κουλτούρες, νομίζω ότι το εννοεί. Δεν πιστεύω ότι πίσω από την απόφαση του υπάρχουν άλλες σκέψεις. Θα προσπαθήσω να του μιλήσω, αλλά όπως είπε και ο Iniesta, τον οποίο θεωρώ μια πολύ προσγειωμένη και λογική προσωπικότητα, η απόφαση είναι δική του και θα πρέπει να την σεβαστούμε».

Ο PEP ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗ BARCELONA. ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ
Αναφερόμενος στην απόφαση του Pep να υπογράψει στην Bayern, την χαρακτήρισε ως μια σοφή απόφαση και τόνισε ότι: «Δεν πιστεύω ότι θα κοιτάξει για παίκτες στην Barca. Είμαι σίγουρος ότι θα σεβαστεί τον σύλλογο, Η Γερμανία έχει πολλά ταλέντα και πολλές επιλογές, δεν χρειάζεται να πάρει από εδώ.»

Ο RONNIE ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ. Ο ETOO ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ
Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, ο Laporta αναφέρθηκε και στην περίοδο της προεδρίας του, λέγοντας ότι: «Ο Ronaldinho μας έδωσε έμπνευση και ο Etoo τις νίκες.» Στο θέμα της απομάκρυνσης του Καμερουνέζου, ανέφερε: «Υπήρξε καθοριστικός για την ομάδα μας, αλλά τελικά αποφασίσαμε να συνεχίσουμε χωρίς την βοήθεια του, απλά επειδή τότε δεν είχαμε άλλη επιλογή. Ωστόσο η υπόθεση, δεν είχε να κάνει με κάποιο καπρίτσιο του Guardiola
Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ DAVID VILLA Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ
Με την αποχώρηση του Etoo, ο Laporta ισχυρίστηκε ότι πρώτη επιλογή για τον σύλλογο εκείνο το καλοκαίρι, ήταν o David Villa, ωστόσο οι οικονομικές απαιτήσεις της Valencia (σ.σ. σε συνδυασμό με την περίπτωση του Etoo), οδήγησαν τον σύλλογο στην επιλογή του Ibrahimovic, ενώ χαρακτήρισε την μετέπειτα απόκτηση του Villa, ως την τελευταία απόφαση του, ως πρόεδρος του συλλόγου.

ΚΑΛΟΣ ΤΥΠΟΣ Ο MENDES
Δεν έλειψε η αναφορά και στον ατζέντη του Mourinho, Jorge Mendes, τον οποίο χαρακτήρισε «καλό τύπο» και θύμισε ότι ήταν ο ατζέντης με τον οποίο ο σύλλογος διαπραγματεύτηκε για την απόκτηση των Marquez και Deco, ενώ βρισκόταν παρών και στις διαπραγματεύσεις για την μεταγραφή του Ronaldinho. «Μας είχε προτείνει μάλιστα και τον Cristiano, αλλά οι απαιτήσεις της Man Utd, ήταν αδύνατο να καλυφθούν» συμπλήρωσε.

Ο BERLUSCONI ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ KAKA-RONALDINHO
Ένα άγνωστο, μέχρι σήμερα, περιστατικό, αποκάλυψε στην διάρκεια της συνέντευξης του, ο Laporta, ο οποίος δήλωσε ότι κατά την διάρκεια μιας τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον πρόεδρο της Milan, ο «Καβαλιέρε» του είχε προτείνει ανταλλαγή του Ronaldinho με τον Kaka, κάτι που ο Καταλανός δικηγόρος είχε αρνηθεί, καθώς «κρίναμε ότι ο Ronaldinho είχε ακόμη να μας προσφέρει πολλά».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ RIJKAARD. ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΒΙΑΣ
Ενθυμούμενος την περίοδο Rijkaard ο Laporta είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Ολλανδό: «Είναι πάντα ευχαρίστηση να μιλάω για τον Rijkaard. Είναι ένας άνθρωπος με προσωπικότητα που βοήθησε πολύ να μετουσιωθεί η φιλοσοφία μας σε πράξη στο γήπεδο. Σε όλες τις αποφάσεις μου, λάμβανα πάντα σοβαρά υπόψη μου, την γνώμη του Cruyff. Ο Pep ήταν ίσως η σημαντικότερη επιλογή σε αγωνιστικό επίπεδο, που έκανα στα χρόνια της προεδρίας μου».

Αυτό που δεν ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις στον πρώην πρόεδρο της Barca, είναι τα περιστατικά βίας, σε σχέση κυρίως με την κόντρα που είχε με τους Boixos Nois : «Δεν είναι εύκολο να διαχειρίζεσαι τέτοια ζητήματα. Προκύπτουν καταστάσεις για τις οποίες δεν είσαι προετοιμασμένος. Βίαια περιστατικά εντός και εκτός γηπέδου, προσωπικές απειλές, άσχημες καταστάσεις»

ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Ερωτηθείς για τις κατηγορίες που του προσάπτονται, ότι χρησιμοποίησε τον σύλλογο ως προθάλαμο για να εισέλθει στην πολιτική ζωή της Καταλονίας, ήταν κατηγορηματικός : «Όχι, είναι λάθος. Δεν ήταν αυτό το κίνητρο μου για να ασχοληθώ με τον σύλλογο. Σίγουρα με βοήθησε, αλλά δεν ήταν αυτή η προτεραιότητα μου».

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΕΥΝΟΙΑ
Όσον αφορά το «Βιγιαράτο» τόνισε ότι «υποστηρίξαμε τον Angel Maria Villar, γιατί είναι ο καλύτερος πρόεδρος, αλλά η μεγαλύτερη ομάδα δεν έχει καμία ανάγκη από διαιτητική εύνοια».

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Έχοντας και στο πρόσφατο παρελθόν, αφήσει να εννοηθεί, ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει εκ νέου την θέση του προέδρου, στις εκλογές του 2016, αυτή την φορά, ο Laporta ήταν ξεκάθαρος : «Ναι, θα είμαι έτοιμος όταν έρθει η ώρα για να διεκδικήσω ξανά την προεδρία του συλλόγου» είπε, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει τις γνωστές πια, αιχμές του, για το υπάρχων διοικητικό σχήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου