06 Ιουνίου 2019

Neymar ψάξε την τύχη σου αλλού


Πως αλλάζουν τα πράγματα... Πριν από δυο χρόνια, τέτοιες μέρες, όλος ο οργανισμός της Barça βρισκόταν σε κατάσταση συναγερμού, καθώς οι φήμες που έλεγαν ότι ο Neymar ετοίμαζε την έξοδο του από τη Βαρκελώνη, είχαν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας.


Και πράγματι, αφού πρώτα ο Βραζιλιάνος κράτησε «στον πάγο» τον σχεδιασμό της ομάδας για σχεδόν δύο μήνες, ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω… instagram ότι θα αποχωρούσε για λογαριασμό της PSG.  

H Barcelona, έχοντας μάλιστα τότε νέο προπονητή, κλήθηκε να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την οποία (και με δική της ευθύνη) δεν ήταν προετοιμασμένη.

Ο Βραζιλιάνος, που είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους blaugrana, τον Οκτώβρη του 2016, λίγους μήνες δηλαδή πριν τελικά αποχωρήσει, δεν δίστασε να αξιώσει δικαστικά -μέσω των εκπροσώπων του- ακόμη και το bonus εκείνης της συμφωνίας που, ο ίδιος, δεν τήρησε ποτέ. Η υπόθεση εκκρεμεί, ακόμη και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Όποιες κι αν ήταν οι φιλοδοξίες του, δυο χρόνια μετά την αποχώρηση του,  μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως δεν ικανοποιήθηκαν. Ούτε σε αγωνιστικό επίπεδο, ούτε σε προσωπικό.

Ο Neymar του 2019, είναι ένας ποδοσφαιριστής που στο θυμικό του κόσμου, έχει αποκτήσει το προφίλ ενός κακομαθημένου σούπερ σταρ, που τσακώνεται με συμπαίκτες, χτυπάει φιλάθλους, βρίζει ομοσπονδίες, εμπλέκεται σε υπόθεση βιασμού και αγωνιστικά, είναι σχεδόν εξαφανισμένος. Καμία σχέση με τον παίκτη των 106 γκολ, των 80 τελικών πασών και των 8 κερδισμένων τίτλων, με τους οποίους έφυγε από τη Βαρκελώνη, το καλοκαίρι του 2017.

Στις δύο σεζόν που αγωνίστηκε με την PSG, έπαιξε συνολικά μόλις σε 57 αγώνες, ενώ οι κακές στιγμές του, ήταν πολύ περισσότερες από τις καλές. Και τις δύο χρονιές, τραυματίστηκε (στο ίδιο σημείο) και έχασε τους κρισιμότερους αγώνες της ομάδας του, ενώ οι σχέσεις με τους συμπαίκτες του, πέρασαν από 40 κύματα.

Και τώρα, φαίνεται πως ψάχνει εναγωνίως την επιστροφή του στη Barça. Ακόμη κι αν θα μπορούσε να βοηθήσει αγωνιστικά τους blaugrana, ακόμη κι αν ο Messi πράγματι ζήτησε από τον Bartomeu να τον φέρει πίσω, οι blaugrana δεν έχουν κανέναν λόγο να βάλουν στον οργανισμό τους, έναν παίκτη που κουβαλάει πλέον τόσα ανομήματα.

Γιατί όσο μεγάλο κι αν είναι το δέλεαρ της επανένωσης της επιθετικής τριάδας των Messi, Suarez και Neymar, που τρομοκράτησε την Ευρώπη πριν λίγα χρόνια (αν και τα χρόνια πλέον πέρασαν και η αποτελεσματικότητα της δεν θα είναι η ίδια), υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν γίνεται να θυσιάζονται στο βωμό του αποτελέσματος.

Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Neymar είπε «όχι» στη Ρεάλ Μαδρίτης, επειδή θέλει να επιστρέψει στη Barcelona, προσωπικά με αφήνουν παγερά αδιάφορο, ανεξαρτήτως της αξιοπιστίας τους.

Οι διοικούντες, θα πρέπει να αναλογιστούν πολύ σοβαρά, αν αξίζει να θέσουν την υπόληψη του συλλόγου σε αμφισβήτηση, ανοίγοντας την αγκαλιά τους σε έναν άνθρωπο, που δεν δίστασε να αφήσει προ διετίας, την ομάδα που τον έφερε στην Ευρώπη, στα κρύα του λουτρού, την ώρα που η συμπεριφορά του, καμία σχέση δεν έχει με τις αξίες που εκφράζει η Barcelona.     

Υ.Γ. Είχα γράψει δύο μεγάλα άρθρα, την περίοδο που η αποχώρηση του Neymar ήταν πρώτο θέμα σε όλη την Ευρώπη. Αξίζει τον κόπο να τα ρίξετε μια ματιά, καθώς περιέχουν πολλές πληροφορίες, σε σχέση με την υπόθεση του, αλλά και την θέση που παίρνω τώρα επί του θέματος. Είναι τα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου