05 Φεβρουαρίου 2021

Laporta εναντίον όλων

 


Ο Joan Laporta έχει να ανεβεί έναν Γολγοθά ενόψει των εκλογών. Και θα τους έχει όλους απέναντι του. Ανεξαιρέτως. Θα πρέπει να το γνωρίζει και να πάρει τα μέτρα του.  Σήμερα έχω την ανάγκη να σας γράψω δυο λόγια σχετικά.

Όλοι λοιπόν λένε πως ο Laporta είναι το φαβορί για την προεδρία της Barcelona στις εκλογές που θα διεξαχθούν (ελπίζουμε) στις 7 Μαρτίου. Τα ΜΜΕ, οι δημοσκοπήσεις, οι δύο συνυποψήφιοι του που ως άλλες σταχτοπούτες δεν παραλείπουν να μας το θυμίζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Αυτοί είναι οι αδύναμοι και ο Joan ο ισχυρός. Είναι όμως έτσι;

Όχι λοιπόν, δεν είναι. Ο Laporta έχει μια σταθερή, αμετακίνητη βάση ψηφοφόρων. Αριθμούν περίπου στα 15.000 μέλη. Είναι αυτοί που τον ψήφισαν στις εκλογές του 2015, είναι σχεδόν οι ίδιοι που υπέγραψαν για την προ υποψηφιότητα του. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν αρκούν όμως για να τον εκλέξουν πρόεδρο. Κι αυτό επίσης είναι αδιαπραγμάτευτο.

Ο Joan πρέπει να κερδίσει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ψήφων, από μέλη που είναι ακόμη αναποφάσιστα. Γι' αυτά τα μέλη γίνεται ο αγώνας. Από όλους τους υποψηφίους.

Γιατί; Γιατί είναι δεδομένο πως ο Font θα πάρει όλους τους ψήφους των μελών που ανήκουν στο μπλοκ των Nunistas και Rosellistas. Είναι μέλη που δε συγχώρησαν ποτέ την ανοιχτή κόντρα του Laporta με τον ιστορικό πρόεδρο Nunez που ξεκίνησε από το 1997 και που εν συνεχεία εντάχθηκαν στο άρμα του Sandro Rosell. Και δεν είναι λίγοι. Μιλάμε για τουλάχιστον 15.000 με 20.000 μέλη.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την αξία των ψήφων των αναποφάσιστων.

Ο Victor Font δεν ξεκίνησε με πρόθεση να παίξει βρώμικα. Ο δεδομένος πόλεμος που δέχεται όμως ο Laporta από το μιντιακό καθεστώς των παραδοσιακών αντιπάλων του, τον βολεύει.

Και αν γι' αυτό δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις δεν ισχύει το ίδιο για τον τρόπο που εσχάτως τοποθετείται έναντι του μεγάλου αντιπάλου του.

Δεν τον τιμάει τον Font να χρησιμοποιεί την παρωχημένη επιχειρηματολογία των Rosellistas εναντίον του Laporta. Και δυστυχώς έχει μπει σε αυτή τη διαδικασία πολύ απλά γιατί ο στόχος του είναι να γίνει πρόεδρος. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Ο Laporta επιμένει να κρατάει χαμηλούς τόνους. Επιμένει να μην αναφέρει ονόματα σε ό,τι αφορά στο αθλητικό του project γιατί ΔΕΝ θέλει να αποσταθεροποιήσει την ομάδα. Και του γυρίζει μπούμερανγκ. Τον κατηγορούν με αφορμή αυτό, πως δεν έχει πλάνο. Αστειότητες.

Ας μην κρυβόμαστε. Τον χτυπάνε από παντού. Ακόμη και μέσα από την προσωρινή διοίκηση του Carles Tusquets, κάτι που είναι τουλάχιστον πρόστυχο.

Ο δρόμος μέχρι την προεδρία είναι ακόμη μακρύς. Ας μην παραμυθιάζονται λοιπόν οι φίλοι του συλλόγου. Δεν υπάρχει κανένα φαβορί.

Και ένα είναι το σίγουρο: Αν ο Laporta τελικά κερδίσει το χρίσμα της προεδρίας, θα το έχει κάνει κόντρα σε όλα και σε όλους. Και θα πρόκειται για επίτευγμα και ναι, για δικό του προσωπικό θρίαμβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου