16 Μαρτίου 2021

Ψυχραιμία όλα θα πάνε καλά

 


Επειδή γράφονται πολλά για το αν θα καταφέρει ο Laporta να αναλάβει επισήμως καθήκοντα προέδρου αύριο, θα σας μεταφέρω ό,τι κατάφερα να διασταυρώσω.

Λένε λοιπόν πως υπάρχει πρόβλημα με την εγγυητική των 124.600.00€. Δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από ΚΑΝΕΝΑΝ. Όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προκύπτουν από ρεπορτάζ και ανώνυμες πηγές. Καπνός υπάρχει σίγουρα καθώς τα δημοσιεύματα είναι πολλά και προέρχονται από διαφορετικά ΜΜΕ.

Τι κατάφερα να διασταυρώσω:

Υπάρχουν μέλη που ανήκαν στην υποψηφιότητα του Laporta και τα οποία ζήτησαν αυξημένες αρμοδιότητες για να βρίσκονται στο Δ/Σ του συλλόγου (και να βάλουν και τα χρήματα τους στην εγγυητική) Αν σας ακούγεται σαν εκβιασμός, και σε εμένα έτσι ακούγεται. Ο Jaume Giro ήταν ένας από αυτούς αλλά δεν είναι ο μόνος.

Ο Laporta δεν το δέχτηκε γιατί θεωρεί πως η παραχώρηση αυξημένων αρμοδιοτήτων σε μέλη του Δ/Σ θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία της προεδρίας του, έχοντας και την εμπειρία της πρότερης θητείας του.

Και αφού δεν έκανε πίσω για τον Giro που ήταν το πιο δυνατό του χαρτί, δεν θα το κάνει για κανέναν άλλο. Η αποχώρηση του Giro που δεδομένα δούλεψε πάνω στο οικονομικό πλάνο και το όνομα του αποτελούσε δικλείδα ασφαλείας για πολλούς, αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα. Κατά την εκτίμηση μου μάλιστα, είναι η πρώτη προσωπική ήττα του Laporta και θα ήμουν ψεύτης αν έγραφα το αντίθετο.

Πότε προέκυψαν αυτές οι αξιώσεις όμως; Τις γνώριζε ο Laporta πριν τις εκλογές ή εμφανίστηκαν μετά τη διεξαγωγή τους και τον βρήκαν απροετοίμαστο;

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως η συγκέντρωση του ποσού που αφορά την εγγύηση για να αναλάβει τη διοίκηση του συλλόγου ο εκάστοτε πρόεδρος, είναι μια σύνθετη διαδικασία και δεν υπήρξε ποτέ εύκολη.

Γιατί όμως δίνεται τόση έκταση από παντού τώρα, στην περίπτωση του Laporta; Πολύ απλά γιατί δεν έχει τα ΜΜΕ μαζί του και όλα μεγεθύνονται. Σας το τόνισα αυτό, από την στιγμή της εκλογής του. Πως θα τους έχει όλους απέναντι του. Συμβαίνει ήδη. Το βλέπετε. Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή.

O Laporta έπαιρνε πάντα αποφάσεις, που ήταν τουλάχιστον τολμηρές έως και αμφιλεγόμενες. Η απομάκρυνση του Jaume Giro είναι πλέον μία από αυτές. Αν "του βγει", θα εμφανιστεί ακόμη πιο ισχυρός. Αν όχι, θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να κοστίσει τη νέα θητεία του.

Η άποψη μου είναι πως όλα θα πάνε καλά και αύριο ο Joan Laporta θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα χωρίς κανένα πρόβλημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου