08 Μαρτίου 2021

O Joan Laporta νέος πρόεδρος του FC Barcelona

 


Μετά από μια μακρά προεκλογική περίοδο, ο Joan Laporta εκλέχθηκε πανηγυρικά 42ος πρόεδρος του FC Barcelona, καθώς επικράτησε των Victor Font και Toni Freixa στις εκλογές της 7ης Μαρτίου.

O Laporta συγκέντρωσε το 54,28% (30.184) των ψήφων, ενώ ο Victor Font έλαβε το 29,99% (16.679) και ο Toni Freixa το 8,58% (4.769 ψήφοι).

Τα μέλη, με μεγάλη διαφορά έδωσαν το χρίσμα στον Laporta για να αναλάβει και να βγάλει τον σύλλογο από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο της ιστορίας του. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που καλείται να το κάνει.

Η ποιότητα δε όσο και η ηλικία του Victor Font, εγγυώνται και τη συνέχεια στη νέα προσπάθεια. Τα χαμηλά ποσοστά του Freixa εκφράζουν την αποδοκιμασία των μελών στις δυο τελευταίες διοικήσεις, κάτι που είναι επίσης ευχάριστο.

Ο Laporta δεν θα έχει με το μέρος του τα ΜΜΕ, όπως δεν τα είχε και στην πρώτη του θητεία, θα έχει απέναντι του τους φανατικούς, όπως και στην πρώτη θητεία του, έχει όμως αποδεδειγμένο θάρρος και αγαπά την Barcelona παθολογικά. Θα χρειαστεί όμως τη στήριξη όλων των υγιών δυνάμεων του βαρκελωνισμού. Ξεκινώντας από απόψε.

Οι πρώτες του δηλώσεις ήταν "Ζήτω η Barca ζήτω η Καταλωνία. Αγαπώ την Barcelona. Ας πάμε τώρα στο Παρίσι να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή!"

Καλή τύχη στον 42ο πρόεδρο του FC Barcelona. Καλύτερες ημέρες έρχονται φίλες και φίλοι. Αυτό, είναι βέβαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου