26 Ιανουαρίου 2022

2021-22 Οι μεταγραφές της Barça

 


Η πρώτη σεζόν μετά την επανεκλογή του Joan Laporta, με τεχνικό διευθυντή τον Mateu Alemany και προπονητή αρχικά τον Koeman και στη συνέχεια τον Xavi, ήταν ιδιόμορφη σε επίπεδο μεταγραφών, δεδομένης της κακής κατάστασης του συλλόγου που την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχε ξεκινήσει με πρόεδρο τον Bartomeu, και συνέχισε με προσωρινή διοίκηση μέχρι την εκλογή του Laporta. 

Το καλοκαίρι ο σύλλογος παρουσίαζε μηδενική ρευστότητα και οι παίκτες που αποκτήθηκαν ήταν όλοι ελεύθερες μεταγραφές. Eric Garcia, Kun Aguero και Memphis Depay (εισήγηση του Koeman) και ο Luuk de Jong με δανεισμό από την Σεβίλλη, ήταν οι προσθήκες, σε συνδυασμό με την προώθηση των Gavi, Nico Gonzalez και Ez Abde από την δεύτερη ομάδα, ενώ ευκαιρίες πήρε και ο Ferran Jutgla. 

Τον Ιανουάριο έγιναν πιο σημαντικές κινήσεις, κάτι που συμβαίνει σπάνια στην ιστορία του συλλόγου. Η πιο ακριβή μεταγραφή, ήταν του 21χρονου Ferran Torres, που αποκτήθηκε από την Man City. Εντυπωσιακή ήταν και η επιστροφή του σχεδόν 40χρονου Dani Alves ο οποίος στο γήπεδο απέδειξε πως η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός. 

Στη Βαρκελώνη επέστρεψε και ο Adama Traore, ενώ η απόκτηση του Aubameyang με μηδενικό κόστος από την Arsenal, ήταν μια κίνηση χαμηλού ρίσκου. 

Κοσμοϊστορικό γεγονός αποτέλεσε η αποχώρηση του Messi (αναλυτικά δείτε εδώ) και η σεζόν στιγματίστηκε και από την απόσυρση του Kun Aguero από την ενεργό δράση, λόγω ενός καρδιολογικού προβλήματος.

Η προώθηση και χρησιμοποίηση κυρίως των Gavi και Nico, μπορεί να αποδειχθεί χρυσή για το μέλλον του συλλόγου. Και σε αυτό, μερίδιο επιτυχίας ανήκει και στον Ronald Koeman.

Θυμηθείτε πως στους balacticos μπορείτε να βρείτε συγκεντρωτικό κείμενο - τόμο, με τις μεταγραφές της Barcelona από το 1978 μέχρι και σήμερα. Δείτε το πατώντας ΕΔΩ. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου