17 Νοεμβρίου 2016

H Rakuten νέος χορηγός της Barça


Η χορηγία που συνέδεσε το όνομα της Barcelona με το Qatar για μια εξαετία, φτάνει και επισήμως στο τέλος της. Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, στη φανέλα των blaugrana θα διαφημίζεται η ιαπωνική εταιρεία Rakuten.


Η συμφωνία ανακοινώθηκε σήμερα από τον πρόεδρο του συλλόγου, Josep Maria Bartomeu, ο οποίος αποκάλυψε πως οι συζητήσεις ξεκίνησαν το 2015 στο San Francisco, σε ένα δείπνο που οργάνωσε ο Gerard Pique, που τυγχάνει φίλος του προέδρου της Rakuten, Hiroshi Mikitani.

Η διάρκεια της συμφωνίας θα είναι τετραετής, ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2021, ενώ υπάρχει και οψιόν ανανέωσης για έναν επιπλέον χρόνο. Η Barça θα λαμβάνει ετησίως 55.000.000€.

Η Rakuten ιδρύθηκε το 1997 και είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου στον κόσμο. Της ανήκει το γνωστό σε όλους μας Viber.

Η απαγκίστρωση της Barcelona από το Qatar, τουλάχιστον σε επίπεδο χορηγίας στη φανέλα, είναι κάτι που επιθυμούσε το σύνολο των φιλάθλων της ομάδας και η επισημοποίηση της συμφωνίας, προκαλεί ανακούφιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου