23 Απριλίου 2020

2019-20 Οι μεταγραφές της Barça


Στο ογκώδες αφιέρωμα, (θυμηθείτε το εδώ) που έχουμε κάνει για τις μεταγραφές της Barcelona από το 1978 και έπειτα, ήρθε η ώρα να προσθέσουμε και το αντίστοιχο άρθρο για τη φετινή σεζόν.

Η πιο ακριβή μεταγραφή της αγωνιστικής περιόδου 2019-20, ήταν εκείνη του Antoine Griezmann. Ο Γάλλος επιθετικός της Atletico κόστισε στους blaugrana 120.000.000€. Η πρώτη του χρονιά στη Βαρκελώνη, χωρίς να είναι απογοητευτική, είναι σίγουρα κατώτερη των προσδοκιών.

Η πιο ουσιαστική κίνηση, ήταν η αγορά του Ολλανδού μέσου Frenkie De Jong, από τον Ajax. Τα 75.000.000€ της αγοράς του, ίσως αποδειχθούν μακροπρόθεσμα λίγα, σε σχέση με αυτά που μπορεί να προσφέρει μελλοντικά στην ομάδα.

Αποκτήθηκε ο Junior Firpo από την Betis, με σκοπό να αποτελέσει τον μελλοντικό αντικαταστάτη του Jordi Alba και ο τερματοφύλακας Neto Murara από την Valencia, ο οποίος αντικατέστησε τον Cillessen, που έκανε το αντίθετο δρομολόγιο.

Αγοράστηκαν τα δικαιώματα δύο Βραζιλιάνων: Του αμυντικού μέσου Matheus Fernandes της Palmeiras, ο οποίος δόθηκε δανεικός στη Real Valladolid τον Γενάρη του 2020 και του δεξιού οπισθοφύλακα Emerson σε συνιδιοκτησία με την Real Betis όπου και αγωνίζεται φέτος, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις.      

Τον Γενάρη του 2020 ανακοινώθηκε η απόκτηση από τη Braga, του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού Francisco Trincao, έναντι 31.000.000€. Ο 20χρονος Trincao θα ενσωματωθεί στη Barcelona τον Ιούλιο του 2020.

Τo ίδιο διάστημα, οι blaugrana προχώρησαν στην απόκτηση του Δανού Braithwaite από την Leganes, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Luis Suarez. Ήταν μια κίνηση τουλάχιστον αμφιλεγόμενη, καθώς ταυτόχρονα πωλήθηκε στην Roma o Carles Perez, ένα παιδί από τα σπλάχνα του συλλόγου που είχε αποδείξει ότι μπορούσε να δώσει λύσεις στην επίθεση.   

Στο πεδίο των αποχωρήσεων, ξεχώρισε η παραχώρηση με τη μορφή ετήσιου δανεισμού, του Coutinho στην Bayern του Μονάχου. Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, μετά από μόλις ενάμιση χρόνο έφυγε για άλλες πολιτείες και το μέλλον του είναι αβέβαιο.

Κακή επιλογή κατά την εκτίμηση μου, ήταν και η πώληση του Marc Cucurella στην Getafe. O Cucu θα μπορούσε να δώσει λύσεις πίσω από τον Jordi Alba, κάτι που τελικά απέδειξε και η εξαιρετική σεζόν που κάνει με την ομάδα της Μαδρίτης. Ακόμη ένα παιδί της Masia που δεν πήρε τις ευκαιρίες που άξιζε.

Ο Βραζιλιάνος Malcom, για την απόκτηση του οποίου η Barcelona σχεδόν είχε χαλάσει τις σχέσεις της με την Roma το καλοκαίρι του 2018, μετά από μόλις μία σεζόν στην ομάδα, έφυγε για την Zenit.

Παράξενων κινήσεων… συνέχεια, καθώς ούτε ο δανεισμός του Todibo στην Schalke, τον περασμένο Γενάρη ήταν φυσιολογικός, αφού άφησε την ομάδα ουσιαστικά με 3 κεντρικούς αμυντικούς για το υπόλοιπο της σεζόν. Για τον 21χρονο Γάλλο μάλιστα, υπάρχει και οψιόν αγοράς από τους Γερμανούς.

Ο δανεισμός του Carles Alena στην Real Betis τον Γενάρη, ήταν περισσότερο επιθυμία του παίκτη παρά του συλλόγου και είναι αρκετά πιθανό ο παίκτης το καλοκαίρι να επιστρέψει στη Βαρκελώνη.

Στον πίνακα, μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις μεταγραφές της αγωνιστικής περιόδου 2019-20, η οποία περιλάμβανε και αλλαγή προπονητή, με την άφιξη του Quique Setien, αντί του Ernesto Valverde.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου