01 Απριλίου 2020

Η ιστορία του video που παρήγγειλε ο Guardiola για τον τελικό του Champions League το 2009


O Santi Padro, είναι δημοσιογράφος που το 2009 εργαζόταν στο Καταλανικό κανάλι TV3. Λίγο πριν τον τελικό του Champions League εκείνης της χρονιάς, που θα διεξαγόταν στη Ρώμη μεταξύ της Barca και της Manchester United, έλαβε ένα sms από τον Pep Guardiola: «Κάνε μου μια χάρη Santi, βοήθησε με να κερδίσω το Champions League».

Το διάβασα πολλές φορές, τα πόδια μου έτρεμαν και τελικά απάντησα: «Ό,τι θέλεις Pep» θα ομολογούσε αργότερα ο ίδιος ο δημοσιογράφος.

«Θέλω να μου ετοιμάσεις ένα βίντεο, στο οποίο θα φαίνονται όλοι οι παίκτες της ομάδας. Κάνε ό,τι θέλεις, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να βρίσκονται μέσα στο βίντεο όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες μας. Όλοι, αλλά όχι εγώ» του ανταπάντησε ο Pep.

Ο Pere Guardiola, αδερφός του Pep, ήταν εκείνος που έριξε την ιδέα να χρησιμοποιήσουν σκηνές από την ταινία του Ridley Scott "Gladiator" (Μονομάχος).

Την Κυριακή, τρεις ημέρες πριν τον τελικό, ο Padro κλείστηκε σε ένα δωμάτιο με τον Jordi Gaya, έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς του TV3, για να ετοιμάσουν το βίντεο. Τους πήρε 8 ώρες για να φτιάξουν ένα φιλμ 7 λεπτών, το οποίο παρέδωσαν την επομένη το πρωί στον Pep Guardiola.

«Santi, αν κερδίσουμε, θα σου επιτρέψω να παίξεις το βίντεο στο TV3» του είπε ο Pep. Κάτι που τελικά έγινε, χαρίζοντας στον τηλεοπτικό σταθμό ακροαματικότητα της τάξεως του 42,3%, καθώς περισσότεροι από 1,375,000 τηλεθεατές, παρακολούθησαν το motivational video που είχε παραγγείλει ο Guardiola.

Η μουσική που συνόδευε το video, ήταν εκείνη με την οποία τελείωνε και η ταινία. Το "Nessun Dorma" από την όπερα Turandot. Και εντελώς τυχαία, ήταν η ίδια μουσική που έπαιζε από τα μεγάφωνα του γηπέδου, όταν εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες.

«Ήθελα κάτι που θα άγγιζε τους παίκτες μου. Κάτι που θα τους παρακινούσε συναισθηματικά, αλλά δεν είμαι βέβαιος τελικά ότι ήταν σωστό, γιατί στο πρώτο δεκάλεπτο κοντέψαμε να χάσουμε όλο τον αγώνα. Δεν νομίζω ότι θα το έκανα ξανά» θα έλεγε, χρόνια μετά, ο Pep Guardiola.

Σε κάθε περίπτωση, το βίντεο αυτό, έμελλε να αποτελέσει άλλο ένα μικρό κομμάτι, της ιστορίας που έγραψε η Pep team
.

Υ.Γ. Το βίντεο, μπορείτε να το βρείτε εύκολα στο YouTube, γράφοντας τη φράση: "Pep's gladiators".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου