06 Φεβρουαρίου 2024

Bella magica Roma

 


Φτάσαμε αισίως για ακόμη μία σεζόν στα προημιτελικά του UWCL, και αφορμής δοθείσης (της σημερινής κλήρωσης), η κουβέντα θα μπορούσε να αφορά στα ζευγάρια που προέκυψαν. Ναι ok, σε ένα νορμάλ account, ίσως. Εδώ, αυτό που σήμερα θα διαβάσετε είναι για τη μεγάλη άτυχη της φετινής σεζόν, το μεγάλο what if και τελικά για μια ομάδα που ήταν τόσο απολαυστική οπότε η απουσία της από την οκτάδα είναι περισσότερο δικό μας πρόβλημα παρά δικό της. 

Αναφέρομαι στη πρωταθλήτρια Ιταλίας, την Roma, γνωστή και ως bella magica και πραγματικά η φετινή εκδοχή της ήταν και bella και magica. 

Με ένα απίθανο επιθετικό δίδυμο που συνέθεσαν η killer Valentina Giacinti (ένα 9αρι όνειρο) και την Manuela Giugliano να ζωγραφίζει λιιιγο πιο πίσω της, η Roma μας χάρισε φέτος εκπληκτικές στιγμές, μεγάλες εμφανίσεις και λύγισε μόλις την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, χάνοντας από τον Ajax στην γεμάτη Amsterdam Arena. 

Στον μακράν πιο δύσκολο όμιλο του UWCL (PSG, Bayern, Ajax, Roma) οι Ρωμαίες άξιζαν σίγουρα κάτι περισσότερο, ειδικά αν σκεφτώ τον τρόπο που προκρίθηκε η πανάκριβη και (sorry not sorry) αποκρουστική PSG. 

Η Roma πέρυσι ήταν στην οκτάδα με ξεκάθαρα λιγότερο καλή ομάδα από τη φετινή της, και με μερικές στοχευμένες κινήσεις (ήδη έχει κάνει κάποιες), μπορεί σίγουρα να επιστρέψει εκεί την επόμενη σεζόν. Και με βάση όσα είδαμε φέτος, το εύχομαι ολόψυχα. 

Bravo bella magica λοιπόν. (Για τα προημιτελικά, θα τα πούμε άλλη στιγμή).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου