02 Φεβρουαρίου 2024

Το δομικό σύμβολο

 


Υπάρχουν αποχωρήσεις που χαρακτηρίζουν μια ολόκληρη εποχή. Μία τέτοια είναι το σημερινό αντίο της Sandra Paños.
Στη φωτογραφία (που ανέβασε η ίδια) με το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της, αναγνωρίζεται εύκολα η καλύτερη τερματοφύλακας στην ιστορία της Barça, που ήταν κάτω από τα δοκάρια της σε 2 νικηφόρους τελικούς CL.
Στο 1ο κερδισμένο CL, ήταν το πέναλτι που απέκρουσε εκπληκτικά απέναντι στη Man City και έσωσε την παρτίδα. Στο περσινό, ήταν η καθοριστική εμφάνιση της στους 8 στην Ιταλία με τη Roma. H Barça ΔΕΝ θα είχε κερδίσει 2 φορές την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση χωρίς τη δική της καθοριστική συμβολή.
Η άλλη φωτογραφία όμως που παραθέτω, με τη νεαρή τότε, κοπέλα που ήρθε από το Alicante να ζήσει το όνειρο της χωρίς να ξέρει πως έμελλε η ίδια να γίνει μύθος, είναι εκείνη που δείχνει το πραγματικό μέγεθος της και το τι σημαίνει για το FC Barcelona.
9 χρόνια στην ομάδα, παρούσα σε εύκολα και κυρίως σε δύσκολα, με έναν εκπληκτικό χαρακτήρα και τη δύναμη να δουλέψει και με τη ψυχή της σε δύσκολες για εκείνην περιόδους, η Sandra δεν είναι απλά μια top class GK.
Είναι δομικό σύμβολο της ομάδας γυναικών και ως τέτοια θα μνημονεύεται για πάντα.
Στα 31 της, και όντας σε άριστη κατάσταση, αποφάσισε πως το καλοκαίρι θα αλλάξει παραστάσεις. Η 22χρονη Cata Coll είναι το μέλλον αλλά όσοι ξέρουν, ήταν σίγουροι πως από φέτος θα ήταν και το παρόν της ομάδας, ειδικά μετά το Mundial. Και μια μαχήτρια σαν την Paños δεν θα συμβιβαζόταν με το να είναι το Νο2. Όλοι το υποπτευόμασταν (προσωπικά το είχα καταθέσει) και κανένας δεν δικαιούται να διαφωνήσει.
Ας την απολαύσουμε τους λίγους μήνες που απομένουν. Δυσαναπλήρωτο το κενό της, και όχι γιατί είναι μια απίστευτη keeper, αλλά περισσότερο για τον χαρακτήρα της και για όσα δίνει στην ομάδα εκτός των 4 γραμμών. Τα θεμέλια της ομάδας, χάνουν έναν πυλώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου