24 Φεβρουαρίου 2024

The beautiful people

 

Το καλοκαίρι του 2017 η Barça ανακοίνωσε την απόκτηση της Lieke Martens. Λίγες εβδομάδες μετά, η ακραία επιθετικός κέρδισε το euro με την Εθνική Ολλανδίας και αναδείχθηκε καλύτερη παίκτρια του τουρνουά, ενώ μήνες αργότερα πήρε το βραβείο της FIFA Best player και UEFA Best player of the year. Η καλύτερη παίκτρια της Ευρώπης για το 2017, ήταν η πρώτη τόσο αστραφτερή μεταγραφή - δήλωση προθέσεων της Barça για το μέλλον του τμήματος γυναικών. 

Και πράγματι με την υπέροχη Lieke να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στα ημιτελικά και τον τελικό του Champions League το 2021, οι blaugranas κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης. Εκείνο το καλοκαίρι, έφυγε για την PSG. 

Πίσω στο 2017, η Aitana Bonmati έπαιζε ελάχιστα στη Barça και κυρίως σε αγώνες πρωταθλήματος. Δεν είχε τίποτα από τη λάμψη της Lieke. 

Από την επόμενη σεζόν όμως, άρχισε να καθιερώνεται και πανηγύρισε το Champions League του 2021, όντας βασική πρωταγωνίστρια του τελικού, μαζί με την Martens (η Alexia δε μπαίνει στο κάδρο - είναι μια κατηγορία μόνη της). Δεν σταμάτησε όμως εκεί. 3 χρόνια μετά, είναι η καλύτερη παίκτρια στον κόσμο και κέρδισε ένα ακόμη CL αλλά και το Mundial το περασμένο καλοκαίρι. 

Χθες το βράδυ οι δυο παλιές γνώριμες συναντήθηκαν στον ημιτελικό του Nations League, όπου η Ισπανία με την επικράτηση της με 3-0 επί της Ολλανδίας, πανηγύρισε την πρώτη συμμετοχή της ιστορίας της σε Ολυμπιακούς αγώνες. 

Το διακύβευμα της αναμέτρησης ήταν υψηλό, αλλά δεν εμπόδισε την αγάπη και την αλληλοεκτίμηση των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστριών να λάμψει, και να αποτυπωθεί και στον φακό, σε μια φωτογραφία-όνειρο. Έχουν άλλωστε περάσει μερικά από τα καλύτερα αγωνιστικά τους χρόνια μαζί. 

Οι τίτλοι και οι διακρίσεις έχουν πάντα την δική τους ξεχωριστή σημασία, αλλά δε συγκρίνονται σε τίποτα με τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, ειδικά όταν αυτοί τιμούν το κοινό εφαλτήριο των επιτυχιών τους.  

Πόσες υπέροχες ιστορίες προσφέρει το ποδόσφαιρο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου