21 Μαΐου 2024

Η Alexia είναι η Barça

 


Αυτή η φορά, δεν ήταν σαν τις προηγούμενες. Η τελευταία ανανέωση της Alexia με την Barça πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτέμβρη του 2011 (θυμηθείτε εδώ τι έγραφα τότε), στο ξεκίνημα δηλαδή του τελευταίου (τότε) έτους του συμβολαίου της με τους blaugrana. Δεν υπήρξε φημολογία, δεν πρόλαβε ο κόσμος να νιώσει αγωνία για το αν η δις καλύτερη παίκτρια του κόσμου θα παρέμενε ή όχι στον σύλλογο της καρδιάς της. 

Αυτή τη φορά, η κατάσταση εξελίχθηκε διαφορετικά. Με το συμβόλαιο εκείνο να λήγει τον Ιούνιο του 2024, ήδη από τα Χριστούγεννα του 2023 ακούστηκαν οι πρώτες αξιόπιστες και ανησυχητικές πληροφορίες: Η Barça της προσέφερε μια συμφωνία που είχε τη μορφή “take it or leave it”. Ο κόσμος της ομάδας θύμωσε. Όχι άδικα. 

Η διοίκηση είχε τους λόγους της (αν της προσέφερε πολύ υψηλό συμβόλαιο θα δημιουργούσε δεδικασμένο ενόψει παρόμοιων ανανεώσεων που θα πρέπει να διεκπεραιώσει την επόμενη σεζόν, όταν και λήγουν τα συμβόλαια εξίσου σημαντικών παικτριών όπως των Aitana, Paredes και Walsh, την ώρα που τα οικονομικά των blaugrana είναι σε κακή κατάσταση) αλλά αυτό λίγο απασχολούσε το θυμικό των οπαδών. Και δικαίως. 

Ταυτόχρονα η Alexia είχε να δώσει μία προσωπική μάχη. Από τη μία πλευρά βρισκόταν η επιθυμία της να παραμείνει στην Barça. Από την άλλη, έπρεπε αυτό να συμβεί με όρους πάνω στους οποίους θα καθρεφτίζονταν τόσο το προσωπικό της status ως μία από τις σημαντικότερες ποδοσφαιρίστριες παγκοσμίως όσο και ο ρόλος που η ίδια υπηρέτησε με συγκλονιστικό τρόπο (βλέπε περίπτωση Jenni Hermoso), και αφορούσε στην ίδια τη θέση της γυναίκας στο ποδόσφαιρο. 

Τελικά, λίγες ημέρες στην πραγματικότητα πριν λήξει το συμβόλαιο της, στις 21 Μαΐου 2024, επήλθε η οριστική συμφωνία. Η σημαία της Barça femeni θα παραμείνει στον ιστό της, τουλάχιστον μέχρι το 2026 (υπάρχει και option εύκολα επιτεύξιμη για επέκταση έως το 2027). 

Στην υπογραφή του συμβολαίου της, η ίδια δάκρυσε, όπως και ο πρόεδρος του συλλόγου, που κάποτε, όχι πολύ παλιά, ως θεσμικό πρόσωπο δεν παρίστατο καν στις σχετικές εκδηλώσεις. Αυτό, από μόνο του δείχνει πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα, τουλάχιστον στη Βαρκελώνη. Και σε αυτή την αλλαγή, ο ρόλος της Alexia Putellas που σε λίγες ημέρες θα αγωνιστεί σε έναν ακόμη τελικό του Champions League με την ομάδα της καρδιάς της, υπήρξε καθοριστικός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου