23 Μαΐου 2013

Πάμε για φιάσκο με τον Thiago


Πρόσφατα έγραψα για τον ρόλο και την παρουσία του Τιάγκο, στην Μπάρσα του παρόντος και του μέλλοντος. Σήμερα λοιπόν πληροφορηθήκαμε από τα καταλανικά ΜΜΕ, ότι η ρήτρα αποδέσμευσης του ταλαντούχου βραζιλιάνου, αυτή τη στιγμή δεν ανέρχεται στα 90 εκ.ευρώ όπως ορίζεται από το συμβόλαιο του, αλλά κυμαίνεται μεταξύ 18-20 εκ. ευρώ!

Η αιτία είναι ότι στο εν λόγω συμβόλαιο, υπάρχει όρος που προβλέπει ότι αν ο Τιάγκο δεν αγωνιζόταν την περίοδο 2012-13, σε συγκεκριμένο ποσοστό επί των αγώνων της Μπάρσα (οι δικές μου πληροφορίες λένε για +60%, δεν κατάφερα όμως να το διασταυρώσω με ακρίβεια χιλιοστού), τότε η αρχική πανάκριβη ρήτρα θα έπεφτε στο προαναφερθέν ποσό (18Μ), αλλά ΜΟΝΟ για το φετινό καλοκαίρι. Αυτό ακριβώς συνέβη λοιπόν!

Ακόμη και αν δεν συμμετείχε στην αποστολή του προσεχούς αγώνα της εθνικής U-21, ο βραζιλιάνος δεν θα προλάβαινε να πιάσει το απαιτούμενο όριο, καθώς θα χρειαζόταν ακόμη 2 με 3 αγώνες, οι οποίοι πολύ απλά δεν υπάρχουν στο καλεντάρι των αγώνων της Μπάρσα! Με λίγα λόγια, ο σύλλογος την πάτησε για τα καλά και κινδυνεύει να χάσει ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά του στοιχεία, για ψίχουλα! Ο μόνος που μπορεί να αποτρέψει πλέον αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη, είναι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Οι ευθύνες του τεχνικού επιτελείου και συγκεκριμένα του Άντονι Θουμπιθαρέτα είναι αδιαμφισβήτητες και τεράστιες. Ο Τιάγκο θα μπορούσε να πάρει χρόνο (άρα και συμμετοχές) τόσο με την Μπέτις, όσο και με τις Βαγιαδολίδ και Ατλέτικο, πράγμα που δεν συνέβη ποτέ. Πλέον απομένει να δούμε την εξέλιξη της υπόθεσης, με την ευχή να μην εξελιχθεί σε πραγματικό τραγέλαφο για τον σύλλογο.

Γιατί εδώ δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:  Ή ο Τιάγκο θα αποφασίσει ο ίδιος ότι θέλει να παραμείνει στην Βαρκελώνη, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες που (αποδεδειγμένα) ηχούν ήδη στα αυτιά του, είτε τα καταλανικά ΜΜΕ μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Το τελευταίο φυσικά δεν πρόκειται να το μάθουμε γρήγορα, αφού ο σύλλογος ως συνηθίζει, ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει τα σημερινά δημοσιεύματα των SPORT και MD.  Μακάρι να το κάνει την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, αλλά όλα συνηγορούν ότι εδώ υπάρχει και καπνός και φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου