25 Αυγούστου 2012

Ο αόρατος Bebe


{Μια παλιά ιστορία, που, άγνωστο γιατί, είχαμε ξεχάσει να δημοσιεύσουμε στους balacticos.} Το όνομα Τιάγκο Μανουέλ Ντίας Κορέιρα πιθανόν δεν σας λέει τίποτα. Το όνομα Μπεμπέ όμως, τουλάχιστον στους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, δεν μπορεί.. κάτι θα τους θυμίζει. Ας φρεσκάρουμε όμως λίγο τη μνήμη μας γυρίζοντας πίσω στο καλοκαίρι του 2010.


Ήταν τότε λοιπόν που ο 21χρονος Πορτογάλος επιθετικός αποκτήθηκε από τους “κόκκινους διάβολους ” έναντι του, διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, από την πορτογαλική Βιτόρια Γκιμαράες με την οποία μόλις 5 εβδομάδες νωρίτερα, είχε υπογράψει συμβόλαιο για μερικές χιλιάδες ευρώ, όντας ελεύθερος! Σε μια δύσκολη για την αγγλική ομάδα, οικονομική περίοδο, ο Μπεμπέ έφτασε να γίνει σχεδόν η πιο δαπανηρή μεταγραφή εκείνης της περιόδου. Χωρίς μάλιστα να τον έχει παρακολουθήσει αγωνιζόμενο ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ούτε μία φορά!

Θα μου πείτε  ότι εμπιστεύτηκε τα “ λαγωνικά ” του τεχνικού επιτελείου της Γιουνάιτεντ? Μα τι σόι λαγωνικά είναι αυτά, που δεν μπόρεσαν να ανακαλύψουν τον παίκτη λίγες εβδομάδες νωρίτερα, όταν το κόστος απόκτησης του θα ήταν μηδενικό? Και πότε πρόλαβε μέσα σε λίγες εβδομάδες προπονήσεων με την Βιτόρια ο νεαρός Πορτογάλος, να εντυπωσιάσει τους σκάουτερ της Γιουνάιτεντ?  Δεν σας έπεισα ότι σε αυτήν την ιστορία κάτι δεν πάει καλά? Ακούστε λοιπόν και αυτό :

Λίγες ημέρες πριν πραγματοποιηθεί η μετακίνηση του Μπεμπέ στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο νεαρός άλλαξε μάνατζερ και προσέλαβε τον πασίγνωστο Ζόρζε Μέντες, τον άνθρωπο δηλαδή που εκπροσωπεί μερικούς από τους πιο διάσημους ποδοσφαιριστές  στον κόσμο, υπεύθυνο μεταξύ άλλων και για την μεταγραφή των Κριστιάνο Ρονάλντο, Νάνι και Άντερσον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επίσης πολύ καλό φίλο του Φέργκιουσον.. Ο Μέντες στον οποίο ανήκει το 30 %  των οικονομικών δικαιωμάτων του Μπεμπέ, καρπώθηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ από την συγκεκριμένη μεταγραφή.

Νομίζω ότι τώρα μπορώ να έχω την προσοχή σας. Ο Μέντες λοιπόν στην περιβόητη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Γιουνάιτεντ ,την οποία είχε χειριστεί,  μιλώντας τότε απευθείας με τον Σερ Άλεξ και τον Πίτερ Κένιον (τότε οικονομικό διευθυντή των κόκκινων διαβόλων) συμφώνησε για την μετακίνηση του πελάτη του στο βροχερό Μάντσεστερ, έναντι 14,3 εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που η Σπόρτινγκ Λισαβόνας  τα είχε βρει με μια άλλη αγγλική ομάδα, την Άρσεναλ έναντι μόλις 7 εκατομμυρίων ευρώ! 

Κέρδος και τότε για τον δαιμόνιο Πορτογάλο μάνατζερ, όπως και τώρα , στην περίπτωση του Μπεμπέ, ο οποίος την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές εν έτη 2011 , βρίσκεται ως δανεικός στην τουρκική Μπεσίκτας, η οποία αν μείνει ικανοποιημένη από τον παίκτη (που αυτή την περίοδο είναι τραυματίας) μπορεί το επόμενο καλοκαίρι να τον αγοράσει από τη Γιουνάιτεντ, καταβάλλοντας  μόλις 2,5 εκατομμύρια ευρώ! Πέντε λιγότερα από όσα αγοράστηκε από την αγγλική ομάδα μόλις ένα χρόνο πριν!! Φαίνεται λοιπόν ,ότι τελικά και στα “καλύτερα σπίτια ” υπάρχει πάντα ένα “σκοτεινό δωμάτιο.” Διαφωνείτε? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου