11 Αυγούστου 2012

Sergi Roberto Το μέλλον του ανήκει.


Πέρυσι τέτοια εποχή, ο παίκτης - έκπληξη στην προετοιμασία της Barcelona ήταν ο Thiago Alcantara. Φέτος είναι η σειρά του Sergi Roberto που -αν και παίκτης της δεύτερης ομάδας- έχει αγωνιστεί και στα 4 φιλικά που έχει δώσει μέχρι στιγμής η ομάδα του Tito Vilanova, κάτι που συνέβη μόνον με ακόμη δύο παίκτες, τους Dani Alves και Alexis. Είναι μάλιστα αυτός που κατέγραψε τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (264').


Μετά την φιλική αναμέτρηση απέναντι στην Manchester United (όπου αγωνίστηκε τα πρώτα 45'), ο μέσος από το Reus δήλωσε ότι δεν περίμενε ούτε ο ίδιος να πάρει τόσο χρόνο συμμετοχής, συμπλήρωσε όμως ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε δευτερόλεπτο που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, ενώ εξήγησε ότι ο Tito δεν του έχει μιλήσει προσωπικά, παρά μόνο στα πλαίσια της ομάδας.

Ωστόσο ο Sergi, ακρογωνιαίος λίθος της περσινής Barcelona B του Eusebio, γνωρίζει καλά ότι ο προπονητής του τον περιμένει για να ηγηθεί αγωνιστικά μιας ομάδας που έχει να αντιμετωπίσει φέτος μεγάλες προκλήσεις, καθώς θα παρουσιαστεί με πάρα πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της. Αυτό όμως δεν τον τρομάζει, καθώς ξέρει ότι η δεύτερη ομάδα είναι ο προθάλαμος που οδηγεί στην πρώτη. Έχοντας κάνει ήδη το ντεμπούτο το στην La Liga πέρυσι (αγωνίστηκε μία φορά), με τρεις συμμετοχές στο Copa Del Rey (και ένα γκολ απέναντι στην Osasuna) και μία στο Champions League (απέναντι στην Bate) έχει την ωριμότητα -παρά το νεαρό της ηλικίας του- να περιμένει την ευκαιρία του για καθιέρωση, η οποία θα έρθει όπως ο ίδιος τονίζει, μέσα από την σκληρή δουλειά με την δεύτερη ομάδα.

Και μπορεί οι ευκαιρίες που πήρε στην προετοιμασία να οφείλεται και στην απουσία των Busquets, Xavi, Iniesta και Cesc, οι οποίοι προερχόταν από ένα κουραστικό καλοκαίρι εξαιτίας της παρουσίας τους στο euro, αλλά και λόγω του τραυματισμού που ταλαιπώρησε τον Thiago όλο αυτό το διάστημα, ωστόσο ο Tito δείχνει ότι τον εκτιμά και τον εμπιστεύεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου