02 Φεβρουαρίου 2013

Οι μαριονέτες του Mourinho


Καλώς τα μας και ας μην άργησαν. Τι πρωτότυπο αλήθεια. Για ακόμη μια φορά (έχουμε χάσει το μέτρημα) το σύστημα των ΜΜΕ της Μαδρίτης, επιχειρεί άλλη μια εκστρατεία λάσπης. Ο Guardiola δεν μένει πια στην Βαρκελώνη, οι ιστορίες για περίεργα σκευάσματα που δήθεν χορηγούνται στους παίκτες της Barcelona, αποδείχθηκαν λάσπη στον ανεμιστήρα και έχουν πάρει ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης, τα κατασκευασμένα βιντεάκια με μονταρισμένα πλάνα από αγώνες, που εξαφανίζουν και εμφανίζουν (ανάλογα με την περίσταση) πόδια, χέρια, τεθλασμένες γραμμές  και άλλα χαριτωμένα με σκοπό να «αποδείξουν» την εύνοια της οποίας απολαμβάνει η Barcelona, αποτελούν συλλεκτικό είδος για όσους έχουν διάθεση για άφθονο γέλιο, οπότε η στοχοποίηση για την ώρα, περιορίζεται σε ένα πρόσωπο: Τον Lionel Messi.


Μετά το κατάπτυστο δημοσίευμα του Defensa Central, τον περασμένο Οκτώβριο, που εμφάνιζε τον Messi αγκαλιά με μια.. σύριγγα, (είχα αναφερθεί αναλυτικά σε άρθρο) τώρα σειρά παίρνουν οι μαριονέτες του Mourinho. Την περίπτωση του Πορτογάλου είχα προσπαθήσει να την προσεγγίσω με σοβαρότητα παλαιότερα, αλλά μου είναι πλέον αδύνατον. Η τακτική τους, τετριμμένη: αποσταθεροποίηση με πλάγια μέσα και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και αρνητικού κλίματος, μέσω «βοηθητικών» που (προσπαθούν) να κρατήσουν γυαλιστερή την βιτρίνα του προπονητή της ομάδας τους, βγαίνοντας μπροστά ως άλλα πρωτοπαλίκαρα για να καταγγείλουν ότι ο Αργεντινός, δεν είναι τόσο καλός όσο δείχνει.

Στον ρόλο αυτή την φορά, του πρωτοκαπεταναίου, εμφανίζεται ο Jose Maria Calllejon. Μεγαλωμένος στις ακαδημίες της Μαδρίτης και ανδρωμένος στην Espanyol, ο Callejon επέστρεψε στην πρωτεύουσα μπολιασμένος με περίσσιο δηλητήριο για οτιδήποτε έχει χρώμα blaugrana. Μπορεί οι αγωνιστικές του επιδόσεις να μην είναι εντυπωσιακές (μετρά 17 γκολ σε 7 χρόνια επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τα 6 εκ των οποίων με την Μαδρίτη), ωστόσο το προαναφερθέν χαρακτηριστικό του, έχει κερδίσει τον Mourinho, που του παραχωρεί πιο συχνά μια θέση στις συνεντεύξεις τύπου, παρά στον αγωνιστικό χώρο. Και εκείνος φροντίζει να μην τον δυσαρεστεί. 

Μετά λοιπόν το περσινό του παραλήρημα, όταν τον Φεβρουάριο του 2012, είχε αποκαλέσει θεατρίνους και υποκριτές τους παίκτες της Barcelona, προχθές «χτύπησε» πάλι, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι ο Messi μετά το τέλος του αγώνα, προσέβαλε στη φυσούνα τον Karanka, αποκαλώντας τον «μαριονέτα του Mourinho» ενώ δεν δίστασε να υποβαθμίσει τα ρατσιστικά συνθήματα των Ultras Sur που ακουγόταν κατά την διάρκεια της αναμέτρησης και είχαν αποδέκτη τον Dani Alves. Ε, λοιπόν δεν ξέρω αν μίλησε όντως για μαριονέτες ο Messi, αλλά εγώ θα το κάνω, εδώ και τώρα.

Οι βρωμιές που κατά καιρούς αφήνουμε να πέσουν κάτω, είναι πλέον τόσες, που με δυσκολία βρίσκουμε χώρο να πατήσουμε στο έδαφος χωρίς να λερώσουμε τα πόδια μας. Αν κάποιοι αποφάσισαν να μετατρέψουν την Μαδρίτη, από την μεγάλη μας αντίπαλο, σε ένα θέατρο σκιών, μια κακογυρισμένη ταινία Β’ διαλογής, είναι απόλυτο δικαίωμα και επιλογή τους. Αλλά είναι και δικό μας δικαίωμα, να το διακωμωδήσουμε. Ιδού λοιπόν οι συντελεστές της «παράστασης»: Εταιρεία παραγωγής: Florentino Perez pictures. Ειδικά εφέ: MARCA και AS. Εταιρεία διανομής: Punto Pelota. Σενάριο-Σκηνοθεσία: Jose Mourinho και Aitor Karanka.  Πρωταγωνιστούν: Στον ρόλο του «τιμωρού»: ο Pepe. Στον ρόλο του «αγανακτισμένου»: ο Marcelo. Στον ρόλο της «ήρεμης δύναμης» ο Xabi Alonso, αφανής «εργάτης» ο Arbeloa και φυσικά από κοντά το «νέο ταλέντο», ο Callejon που απειλεί να υπερκεράσει τους «φυσικούς πρωταγωνιστές» με τον υπερβάλλοντα ζήλο και την «ερμηνεία» του. «Αδικημένος ήρωας»: ο Cristiano Ronaldo. Φήμες που λένε ότι κόπηκαν στο casting οι Casillas και Ramos γιατί μάλωναν για το ποιος θα αναλάμβανε τον ρόλο του Αρτέμη Μάτσα, με αποτέλεσμα ο σκηνοθέτης να απολύσει και τους δύο, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.  

Συγχωρήστε μου την ειρωνική διάθεση, δεν το συνηθίζω, αλλά πραγματικά είναι πλέον πολύ δύσκολο να πάρει κανείς στα σοβαρά αυτή την κατάσταση, που είναι φανερό ότι δημιουργήθηκε με συγκεκριμένο σκοπό: Να πλήξει μια ομάδα, που επειδή δεν μπορεί να της προσάψει τίποτα κανείς, για τα εντός αγωνιστικών χώρων πεπραγμένα της, επιχειρείται μια εκστρατεία συκοφάντησης της, με ψευτιές και φθηνά επικοινωνιακά κόλπα. Το αποτέλεσμα, θυμίζει ανούσιες ταινίες που δεν κουράζεται να δείχνει συνεχώς σε επανάληψη η τηλεόραση. Το θέμα είναι, ποιος κάθεται να τις δει… Καλό Σαββατόβραδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου